De behandeling bij een frozen shoulder

Wat is een goede frozen shoulder behandeling? De genezing van een frozen shoulder is vaak een langdurig proces. Het is erg moeilijk om een frozen shoulder te behandelen. De beste behandeling is de frozen shoulder fysiotherapie. Het is belangrijk om de arm veel te laten bewegen, om zo het herstel te bespoedigen. Maar daarbij is het wel belangrijk om binnen de pijngrens te blijven, anders heeft het juist een negatief resultaat.

Pijnbestrijding

Naast fysiotherapie is pijnbestrijding de meest gebruikte behandeling voor een frozen shoulder. Dit kan door middel van medicijnen die de pijn bestrijden en tegelijkertijd ontstekingsremmend zijn. Een andere mogelijkheid is door het toedienen van een injectie. Wanneer dit allemaal niet helpt, kan het nog een mogelijkheid zijn om een zenuwblokkade te geven om zo de pijn minder te laten worden.

Operatie

Wanneer de fysiotherapie en de bestrijding niet tot het gewenste resultaat komen, kan er worden besloten om over te gaan op een chirurgische ingreep. Dit heeft uiteraard niet de voorkeur, omdat het een lastige operatie is waarbij een traject van revalideren hoort. Maar toch kan het soms nodig zijn om zo van de hevige pijnen af te komen. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met een specialistische arts.