De behandeling bij een frozen shoulder

Wat is een goede frozen shoulder behandeling? Een frozen shoulder herstelt vanzelf. Dit kan wel 1-5 jaar duren. Een frozen shoulder kan behandeld worden om dit herstel te versnellen. Er is helaas geen behandeling die altijd helpt. Het is daarom erg moeilijk om een frozen shoulder te behandelen. De beste behandeling voor de frozen shoulder is fysiotherapie. Het is belangrijk om de arm veel te bewegen, om zo het herstel te bespoedigen. Maar daarbij is het wel belangrijk om binnen de pijngrens te blijven, anders heeft het juist een negatief resultaat.

Pijnbestrijding

Naast fysiotherapie is pijnbestrijding de meest gebruikte behandeling voor een frozen shoulder. Dit kan door middel van medicijnen die de pijn bestrijden en tegelijkertijd ontstekingsremmend zijn. Een andere mogelijkheid is het toedienen van een injectie. Deze injectie wordt in het gewricht gezet. Hierdoor is er geen of minimaal risico op het krijgen van peesproblemen door een injectie in de schouder. Wanneer dit allemaal niet helpt, kan het nog een mogelijkheid zijn om een zenuwblokkade te geven om zo de pijn minder te laten worden.

Pijnbestrijding gebeurd voornamelijk in de eerste fase van een frozen shoulder. In de tweede en derde fase neemt de pijn altijd al af door het normale natuurlijke herstel.

Operatie

Wanneer fysiotherapie en bestrijding niet tot het gewenste resultaat leiden, kan er worden besloten  over te gaan op een operatieve ingreep. Dit heeft uiteraard niet de voorkeur, omdat het een lastige operatie is waarbij een traject van revalideren hoort. Maar toch kan het soms nodig zijn als de schouder zo weinig kan bewegen dat er grote problemen in het dagelijks leven ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer lichamelijke verzorging niet meer goed mogelijk is. Of wanneer werkzaamheden niet meer gedaan kunnen worden. Een operatie gaat uiteraard altijd in overleg met een specialistische arts.