Slijmbeursontsteking schouder symptomen

Wat zijn verschillende slijmbeursontsteking schouder symptomen? Het belangrijkste kenmerk is pijn, veel pijn. Deze pijn is constant aanwezig en wordt in korte tijd zeer hevig. Dit zorgt ervoor dat een slijmbeursontsteking in de schouder je erg belemmerd bij je dagelijkse bezigheden. Het wordt steeds moeilijker om de arm te bewegen en daardoor worden simpele bezigheden als het aantrekken van je jas bijna onmogelijk. Hierdoor geeft een slijmbeursontsteking schouder klachten de hele dag door.

Hoe ontstaat de pijn bij een slijmbeursontsteking?

Symptomen van slijmbeursontsteking in de schouder zijn met name de vele pijn. Waar komt die pijn nou vandaan? Omdat de slijmbeurs ontstoken is, is deze opgezwollen en dus groter geworden. Hierdoor knelt hij de spieren af en dit zorgt voor de constante pijn. Ook in rust worden de spieren afgekneld en is er pijn. Dus zelfs bij het tv kijken voel je veel pijn. Bij het bewegen spannen de spieren zich aan en komen ze dus nog meer in de verdrukking, waardoor de pijn ook erger wordt. Daarom zijn de klachten van slijmbeursontsteking in de schouder met name pijn.  Deze pijn kan verder stralen tot aan de elleboog of in de nek.

Hoe zie je dat het ontstoken is?

Bij slijmbeurs schouder klachten is de slijmbeurs bijna altijd ontstoken. Dit is duidelijk te zien, omdat de plek opzwelt. Daarnaast voelt de plek warm aan.  Het kan ook zijn dat de plek rood wordt, maar bij een slijmbeursontsteking in de schouder is dit lang niet altijd het geval, omdat de slijmbeurs niet dicht onder het huidoppervlak ligt.

Verschillen bij een acute of chronische slijmbeursontsteking

Bij een acute slijmbeursontsteking in de schouder zijn de symptomen direct hevig aanwezig. Door een val of iets dergelijks is de slijmbeurs direct te zwaar belast. Bij een chronische slijmbeursontsteking gaat het meer geleidelijk voordat de pijn ook zo hevig is.