Welke behandeling kun je krijgen bij een slijmbeursontsteking in de schouder?

Wat is nou een goede slijmbeursontsteking schouder behandeling? Er zijn verschillende manieren voor een behandeling van slijmbeursontsteking in de schouder. In eerste instantie zal de huisarts medicijnen voorschrijven tegen de pijn. Daarnaast krijg je ook ontstekingsremmers, om zo de ontsteking sneller te laten verdwijnen. Ook krijg je bijna altijd een verwijzing naar de fysiotherapeut om verschillende oefeningen te gaan doen. Vaak is deze behandeling afdoende. Wanneer dit niet het geval is, zijn er nog enkele andere mogelijkheden.

Injectie

De meest bekende behandeling is een injectie tegen de pijn. Op deze manier wordt de pijn in de schouder onderdruk zodat deze sneller kan herstellen. Dit is een vaak toegepaste behandeling slijmbeursontsteking schouder. Met de injectie wordt er een vloeistof in de ontstoken slijmbeurs gespoten die ervoor moet zorgen dat de pijn en de ontsteking afnemen en verdwijnen. Dit wordt meestal gedaan samen met oefeningen die worden voorgeschreven door de fysiotherapeut.

Shockwave

Een andere manier van behandelen is door middel van een shockwavetherapie.  Dit is een nog vrij nieuwe methode, maar het heeft al bij veel mensen een goed resultaat gehad. Met deze moderne methode wordt de pijn heel direct bestreden bij de plaats waar hij vandaan komt. Je hebt verder geen medicijnen nodig.