Schouderbrace

Pijn in de schouder kan veel verschillende oorzaken hebben. Schouderklachten kunnen niet alleen heel hinderlijk zijn, maar deze kunnen er ook voor zorgen dat het hele functioneren wordt belemmerd. Het is namelijk vaak zo dat de pijn in de schouder zo ernstig is dat de arm ook niet goed kan bewegen. Zo hebben de schouderklachten ook invloed op alles wat u met de arm doet. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de arm niet naar de zijkant bewogen kan worden, of niet kan worden opgetild. Dit zorgt toch voor de nodige beperkingen in het dagelijks leven. In meerdere gevallen kan een schouderbrace een goede oplossing zijn.

Wanneer kan een schouderbrace nuttig zijn?

Een schouderbrace is bedoeld om ondersteuning te bieden aan de schouder, ofwel het schoudergewricht. Een schouderbrace kan worden gebruikt na het oplopen van een fractuur aan de schouder. Het is zo dat een schouder niet in het gips kan worden gezet, maar een breuk moet natuurlijk wel goed helen. In dit geval kan een schouderbrace een goede ondersteuning bieden. Ook na luxatie, of ter preventie hiervan, kan er worden gekozen voor het dragen van een schouderbrace. Tot slot wordt de brace ook vaker gebruikt om het schoudergewricht bij pijnklachten te ondersteunen om de pijn te verlichten en / of om de schouder niet verder te belasten, zodat deze kan helen.

Wat kan een schouderbrace doen?

Het kan zijn dat er pijn wordt ervaren in de spieren in de schouder of in het schoudergewricht zelf. Vaak is het nodig om de schouder rust te gunnen, zodat deze zich kan herstellen. Helaas is het niet eenvoudig om de schouder niet te gebruiken. Deze is immers de hele dag in beweging en moet daarnaast de arm ‘dragen’, waardoor inspanning altijd wel aanwezig is. Een brace voor de schouder biedt ondersteuning, zodat de schouder echt volledig ontzien kan worden. De schouder kan met een schouderbrace (tijdelijk) worden ondersteund totdat de klachten afnemen of verdwenen zijn. Het kan zijn dat de arts een schouderbrace adviseert, maar je kan ook zelf de keuze voor een brace maken wanneer jij denkt dat dit de beste oplossing is.

Een schouderbrace preventief gebruiken

Het komt ook voor dat een schouderbrace preventief wordt gebruikt. Sporters die geen blessures aan de schouder mogen oplopen, omdat ze bijvoorbeeld al zwakker is, gebruiken een schouderbrace om te voorkomen dat de schouder overbelast raakt. Wanneer een schoudergewricht al zwakker is dan gewoonlijk, dan kan er bij zwaardere activiteiten worden gekozen voor het dragen van een schouderbrace. Een schouderbrace herinnert er dan ook direct aan dat de schouder niet belast kan of mag worden.

Een goede schouderbrace kopen

Op een schouderbrace moet je kunnen vertrouwen. Het gaat immers om je gezondheid. Als je een goede brace wilt kopen, dan kun je op verschillende websites terecht. Hier kun je een gerichte keuze maken voor een brace die voor jou het best is. De verschillende varianten die worden aangeboden zijn variëren van hoogwaardige en betrouwbare kwaliteit tot mindere (goedkopere) kwaliteit. Binnen de veelzijdige assortimenten op internet kun je verschillende collecties schouderbraces vinden. Natuurlijk kun je bij ieder exemplaar meer lezen over de toepassing. Het is daarbij verstandig om een fysiotherapeut om advies te vragen.