In het verleden zijn er tal van aanbieders in de zorgverzekeringenwereld geweest die een vorm van onbeperkte fysiotherapie aanboden. Binnen de hedendaagse markt van de verzekeraars zijn dit er nog maar een paar. Aangezien we bijna een nieuw jaar in stappen, proberen we je in dit artikel duidelijk te maken waar je in 2017 terecht kunt voor een zorgverzekering met onbeperkt fysiotherapie.

Verschil met 2016

Qua aanbieders zien we niet een heel groot verschil ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde premie is echter wel gestegen. Uit onderzoek van Zorgwijzer.nl blijkt namelijk dat de gemiddelde zorgpremie voor onbeperkte fysiotherapie is gestegen van €80,78 naar €82,00. We zien een stijging van meer dan anderhalf procent. Onlangs maakten (bijna) alle zorgverzekeraars bekend dat de basispremie voor de zorgverzekering fors zou stijgen. Nu blijkt dus dat ook aanvullende premies stijgen ten opzichte van voorgaande jaren.

Prijzen voor onbeperkte fysio

In het onderstaande overzicht hebben we een aantal zorgaanbieders op een rijtje gezet met daarbij de bijbehorende premies in 2016 en de verhoging van 2017. De eerste drie aanbieders zijn overigens de goedkoopste aanbieders op het gebied van onbeperkte fysiotherapie.

Verzekeraar 2016 premie 2017 premie
Achmea 47,00 47,25
De Friesland 38,95 42,95
PNO Zorg 63,55 66,75
Delta Lloyd 133,02 133,02

Let op, volledig is niet altijd volledig!

In de meeste gevallen bedoelen de verzekeraars met ‘onbeperkte fysio’ dat de klant sowieso 36 keer naar de fysiotherapeut kan gaan zonder daarbij toestemming te vragen van de zorgverzekeraar. Indien je meer dan 36 behandelingen nodig hebt op jaarbasis, dien je een verzoek in te willigen bij de desbetreffende aanbieder van je zorgpakket. De zorgverzekeraar bepaalt vervolgens of je meer dan de 36 genoemde behandelingen mag gebruiken.

Welke aanbieders zijn er voor onbeperkte fysio?

Er zijn meerdere aanbieders die onbeperkte fysiotherapie aanbieden. Het aanbod is, zoals eerder genoemd, echter wel sterk verminderd ten opzichte van de voorgaande jaren. Bij de onderstaande aanbieders kun je onbeperkte fysiotherapie krijgen:

  • OHRA
  • Delta Lloyd
  • De Friesland
  • PNOZorg
  • Zorg en zekerheid (40 behandelingen)
  • CZ (36 behandelingen)
  • De Amersfoortse (36 behandelingen)
  • Pro Life (40 behandelingen)

Zoals je kunt zien dekken er slechts 4 zorgverzekeraars onbeperkte fysio. Daarbij wordt er in veel gevallen na 36 behandelingen gevraagd om een extra aanvraag. In veel gevallen komt men dus nog steeds niet in aanmerking voor onbeperkte fysiotherapie. Daarbij zijn er ook veel aanbieders van zorgverzekeringen die niet iedereen het zorgpakket willen aanbieden voor onbeperkte fysiotherapie, omdat ze van tevoren vaak weten dat de consument hier overmatig gebruik van zal gaan maken.

Verzekeringen vergelijken

Er zijn verschillende websites waarbij je zorgverzekeringen kunt vergelijken. Zo kun je onder meer terecht bij Vergelijkdezorgverzekeringen.nl om op een onafhankelijke manier de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Deze website wordt al jarenlang gerenommeerd om haar deskundige adviezen. Als consument zijnde kun je verschillende soorten pakketten met elkaar vergelijken. Mocht je bijvoorbeeld veel fysiotherapie behandelingen nodig hebben, dan kun je dat aangeven bij de website van Vergelijkdezorgverzekeringen.nl.